Prijzen

Wat was en is het moeilijk om tot een juiste prijs te komen. Je wilt met snelheid verkopen en ook waar krijgen voor je unieke handwerk. Té veel voelt ongemakkelijk en té weinig niet waardig.


In Nederland zijn we niet (meer) gewend om te betalen voor handwerk.  Zelfs de materiaalkosten vinden we vaak al veel. We beseffen vaak niet dat het wél uitmaakt waar en onder welke omstandigeheden een product gemaakt wordt.

Het duurt even lang om een broek in elkaar te naaien waar dan ook ter wereld. Of het nu in een 'slavernij-achtige' setting in Bangladesh is (in een fabriek die op instorten staat) of in een kamertje in Nijmegen.


Koop je zo'n goedkoop item, dan worden de kosten op de lange termijn niet doorberekend aan jou als consument. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor het milieu of gevolgen voor de kinderen van de arbeiders die hun ouders misschien eens per jaar zien.

Maar ja we moeten wat. Zelf koop ik soms ook producten die niet zuiver zijn. Het is altijd schipperen. Veel tweedehands, als de kinderbijslag komt, duurzame wolletjes voor mijn kind. En natuurlijk heb ik het geluk dat handig ben.


Je betaald niet alleen voor het directe kledingstuk bij Schaap & Aap. Indirect draag je ook bij op de lange termijn. Stapje voor stapje, kledingstuk voor kledingstuk.

 

Een van mijn doelen is dat ik genoeg wil verdienen om bij te kunnen dragen aan dat wat wij als gezin nodig hebben. Als wij van een minimum inkomen rond kunnen komen zijn wij tevreden.

Fairtraide zonder dat het de halve wereld over hoeft. Ik hoop dat ik met mijn prijzen recht doe aan de met liefde handgemaakte producten. Aan de wereld, het milieu, het is een investering in de toekomst zonder divident op korte termijn. Ik nodig je uit hierin te investeren.


Als je alleen koopt wat je echt nodig hebt dan lukt het prima merk ik zelf altijd. En kun je het prima missen, ook als de kinderbijslag op is? Leef je uit! Zeg het voort, maak Schaap & Aap groot! Niet voor jezelf maar voor de toekomst. 


Standaard

maat

Schaap & Aap

maat

Schaap

salopettes/

tuinbroekjes (wol)

Schaap

broekjes (wol met katoenen boord)

Aap

broekjes (katoen)

50-56

1

€ 27.50

€ 19.50

€ 17.50

62-68

2

€ 30.00

€ 19.50

€ 17.50

74-80

3

€ 32.50

€ 21.50

€ 19.50

86-92

4

€ 35.00

€ 21.50

€ 19,50

98-104

5

€ 37.50

€ 23.50

€ 21,50

Batch?


Ik werk in series, zodra een serie af is komt deze in de webshop, van elk kledingstuk is er maar één uniek exemplaar. En in uitzonderlijke gevallen een tweede (of derde) in dezelfde kleur. OP = OP! Wil je als eerste horen wanneer er een nieuwe batch online gaat vul dan hier je gegevens in.