Wil je iets bestellen en zit je keus er niet bij? Neem dan contact op via mail of stuur een appje naar 0643176263. De webshop is vrij leeg. Door de coronamaatregelen heb ik geen ruimte om alle voorrad toe te voegen. Ik heb echter nog genoeg in mijn atelier en kan van alles voor je maken! 

Wasvoorschrift


Wassen, ja wassen... met kinderen was je een bult. Het liefst alles hup in de machine en daarna in de droger, en dan (#droomcenario) je (schoon)moeder die alles opvouwt en in de kast legt.

HELAAS de werkelijkheid is vaak anders. En die droger is ook niet perse heel milieuvriendelijk.

En nu koop je ook nog eens kleertjes bij Schaap & Aap die je met zorg moet behandelen!


Geen zorg, het valt allemaal wel mee, eenmaal gewend aan het wassen van 'wolletjes' en 'fijne was' doe je met liefde wat rustiger aan. Je krijgt er vanzelf handigheid in.


Zo zorg je dat de kleding mooi blijft:


Wol

  • wol was je weinig, wol is namelijk zelfreinigend. Een nacht buiten in de vrieskou is een weldaad voor wollen kleding net zoals een nachtje buiten luchten. Vlekken poets je er daarna vaak zo vanaf of ze zijn al spoorloos verdwenen.
  • Was je tóch? Dan met een speciaal wolwasmiddel. Je kunt voorzichtig met de hand wassen (niet soppen, schuren, wringen, wrijven, anders vervilt je kledingstuk). Zachtjes heen een weer bewegen is voldoende. Hardnekkige vlekken kun je vooraf insmeren met bijvoorbeeld (vloeibare) galzeep.
  • Je mag wol niet in de week zetten, na het wassen spoel je het (meteen) goed met schoon water.
  • Wol was je met lauwwarm water, zorg dat zowel het waswater en het spoelwater dezelfde temperatuur heeft, zo voorkom je het 'schrikken' van de vezel en voorkom je het krimpen van je kledingstuk.
  • Je 'wringt' het kledingstuk door het op te rollen in een handdoek. Zo is het meeste vocht er al uit. Daarna trek je het voorzichtig in model en leg je het plat te drogen. Bijvoorbeeld op bed of op een wasrek.


Was je toch liever met de wasmachine? Dan op het wolwasprogramma. Dit wordt voor de kledingstukken van Schaap & Aap echter niet geadviseerd.


  • Wol mag niet in de droger, ook in de felle zon drogen is niet goed voor de wolvelzel.
  • Wol mag je strijken op een lage stand. Échter voor de Schaap broekjes in combinatie met katoenen boord geldt, de boordstof mag niet gestreken worden.
  • Zo nu en dan een lanoline(spray) behandeling is een weldaad voor het kledingstuk, door te wassen verdwijnt de natuurlijk lanolinelaag namelijk langzaam. En juist die lanolinelaag zorgt voor de mooie zelfreinigende eigenschap van de wol.


Katoen

voor de kleding uit de Aap lijn geldt, niet wassen op een temperatuur hoger dan 30 graden. Zo blijven de katoenen labels het langst mooi. Het drogen zonder droger wordt ook aangeraden om dezelfde reden plus drogen in de droger verslechterd de elasticiteit van de boordstof.

De boordstof mag niet gestreken worden.

Met liefde handgemaakt

Alle items van Schaap & Aap worden met liefde handgemaakt. Dat betekent dat alles altijd nét even iets anders valt. Dit komt ook doordat elk hergebruikt kledingstuk een andere dikte, souplesse of breisel heeft. Ook hoe een kledingstuk zich gedraagt na het wassen en dragen is afhankelijk van hoe duurzaam het oorspronkelijke kledingstuk is geweest. 

Bestelling?

Wil je een kledingstuk laten maken van een eigen favoriet of dierbaar kledingstuk?

Neem dan contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.


Als eerste?

Wil je als eerste getipt worden als er een nieuwe batch online gaat?

Vul dan hier het contactformulier in.


Betalen

Je betaalt gemakkelijk en snel via iDeal. 

Verzenden

Het kan ongeveer 2-4 dagen duren voordat ik je bestelling overdraag aan PostNL. Ophalen is ook mogelijk, in het atelier in Nijmegen of tijdens een beurs/festival. 

Retourneren en/of ruilen

Ben je niet helemaal tevreden? Past het niet, of staat het niet? Ik kan het mij niet voorstellen! Dan mag je het binnen 14 dagen terugsturen. Vul hiervoor het ruil- of retourformulier in.


Blijf op de hoogte

Volg Schaap & Aap op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en leuke persoonlijke berichten.

© Schaap & Aap 2019